Over mij

Marjan Smorenburg
Natuurvoedingskundige

heel met voeding-natuurlijk beter na borstkanker-meer energie-marjan smorenburg

Ik ben Marjan Smorenburg en ben eigenaar van praktijk Heel met Voeding. Samen met mijn partner woon ik aan de “groene” buitenkant van Rotterdam.

Mijn grote passie is alles wat met voeding te maken heeft: van de grond tot de mond. Dat gaat van (moes)tuinieren, koken, opeten, kruiden tot wat een natuurlijke voeding voor je gezondheid kan betekenen.

Op jonge leeftijd heb ik al aan den lijve ervaren wat er gebeurt als je minder gezond eet. Wat ziekte met je lichaam, je gezondheid en je leven kan doen.

Dat heeft gemaakt dat ik halverwege mijn werkzame leven heb besloten het over een andere boeg te gooien. En zoals ik dan ben, wilde ik er alles over weten. Zes jaar grondige studie volgde.   

En dan……krijg je borstkanker

De grootste test in mijn leven heb ik ervaren toen ik 52 jaar was. Ik had net alle opleidingen afgerond. En het aparte was dat ik al 11 jaar werd gecontroleerd op borstkanker. Desondanks bleek ik hier al lange tijd mee rond te lopen. 

Eerst dacht ik er nog van af te komen met alleen een borstsparende operatie en bestraling. Maar nee. Het bleek bij de operatie veel ernstiger te zijn dan gedacht. Nog een operatie volgde, nu ook aan de andere borst. Daarna bestraling, chemo en hormoontherapie. 

Ook maakte ik volop gebruik van wat de complementaire gezondheidszorg te bieden heeft. En wat was ik blij met al het geleerde over voeding, kruiden en natuurlijke lichaamsverzorging.

Ik merkte hoe goed dit mij deed. Hoe groot de herstelkracht van het lichaam werkelijk is. Als je er maar naar luistert en bereid bent datgene aan je lichaam te geven wat het nodig heeft.

"Ik merkte hoe groot de herstelkracht van het lichaam werkelijk is."

Ook ik had te maken met al die ellendige bijwerkingen...

En als je die hele nare chemo dan eindelijk achter de rug hebt, wil je niets liever dan je leven weer oppakken.

Weer aan het werk. Weer leuke dingen doen, naar verjaardagen, lekker op reis, sporten.

Wat loop je dan tegen je eigen lichaam aan. Alsmaar moe zijn, telkens weer overdag naar bed moeten want je kan niet meer.

Je niet meer kunnen concentreren, van alles vergeten, niet meer tegen stress kunnen al is het maar een klein beetje stress.

En dan heb ik het nog niet eens over al die andere bijwerkingen en late gevolgen van de behandelingen zoals neuropathie, lymfeoedeem, opvliegers, nachtzweten.

Om maar eens een paar dingen te noemen.

Er is een leven na borstkanker!

heel met voeding-natuurlijk beter na borstkanker-meer energie-marjan smorenburg-2

En dan is het twee jaar na de laatste chemo.

Ik voel me aardig opgeknapt. Helemaal goed is het nog steeds niet. Maar ik voel me bevoorrecht.

De vermoeidheid is vele malen minder. Er zijn dagen dat ik overdag helemaal niet meer hoef bij te slapen.

Ik ben m’n praktijk aan het opstarten, heb daar weer energie voor.

De neuropathie is zo goed als over. M’n hoofd doet het weer goed. Geen last meer van nachtzweten, haast geen opvliegers meer.

En ja, eerlijk is eerlijk, helemaal over zijn de klachten niet. Sommige klachten hou ik misschien zelfs wel m’n hele leven.

Maar het is wel leefbaar. Ik kan m’n leven weer gaan leven, m’n dromen gaan najagen. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait in het leven.

En dit gun ik iedere vrouw die met borstkanker te maken krijgt en al dit soort zware behandelingen heeft moeten ondergaan.

“Je leven weer gaan leven, dat gun ik iedere vrouw na behandeld te zijn voor borstkanker”

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Spreekt dit je aan en wil je meer weten? Vul het formulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

profile-pic

Voor iedereen aandacht

De kookcursus van Marjan heb ik als gezellig en persoonlijk ervaren. Marjan is een heel betrokken iemand die voor iedereen aandacht heeft.

deelneemster kookles
profile-pic

Veel van geleerd

‘Marjan weet heel veel. Het gaat echt ergens over. Ik heb er veel van geleerd.’

deelnemer workshop

Gratis zicht-op-meer-energie gesprek

Maak vrijblijvend kennis met mij en mijn praktijk. In een half uur denk ik met je mee over jouw mogelijkheden voor herstel. 

Gratis vermoeidheidstest

Ben jij recent behandeld voor borstkanker? Doe dan nu mijn gratis vermoeidheidstest.