Drie tips voor meer energie na borstkanker

heel met voeding-natuurlijk beter na borstkanker-kunnen doen wat je wiltVermoeidheid. Dit is wel het meest voorkomende probleem tijdens en na de behandelingen voor borstkanker. Ook jij zal daar vast last van hebben. Drie tips om de vermoeidheid aan te pakken.

Tip 1. Gun jezelf de tijd

Behandelingen voor borstkanker zijn heel ingrijpend en maken veel kapot in je lichaam. Logisch dat je daar niet in korte tijd weer bovenop bent. Gun jezelf daarom de tijd. Realiseer je dat je er zeker een tot twee jaar mee bezig zult zijn. Zorg in die periode dat je elke dag tijd hebt om te werken aan je herstel. En heel belangrijk: luister naar je lichaam. Als je je moe of uitgeput voelt, geef er dan aan toe en ga rusten. Maak daar ook echt elke dag tijd voor vrij. Als je er niet aan toe geeft, heb je er later veel meer werk aan. De moeheid bouwt zich dan op. Dus: kies echt voor jezelf en zorg dat je ruim de tijd krijgt om te herstellen.

Tip 2. Gun jezelf de rust

In deze huidige tijd is het aantal prikkels gigantisch. Dagelijks krijgen we bakken met informatie over ons heen. Sociale media, whatsapp, mobiele telefoon, internet, tv, kranten, tijdschriften, reclame. Je komt er tegenwoordig moeilijk onderuit. Helemaal ontwijken is niet nodig. Maar… probeer het wel te beperken. Reserveer bijvoorbeeld elke dag 1 moment om je apps, berichten en emails te lezen. En zet je telefoon en computer de rest van de dag uit. Kijk bijvoorbeeld alleen ’s avonds een half uur tv. Of liever nog, kijk een tijdje helemaal geen tv. Ga ’s avonds wat anders doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avondwandeling, een boek lezen, mediteren, puzzelen, creatief bezig zijn, muziek maken. Of nodig iemand uit om te komen eten. Er zijn genoeg andere dingen te doen. En eigenlijk zijn die dingen ook veel leuker dan een hele avond voor de tv te zitten. Toch?

Tip 3. Gun jezelf pure en volwaardige voeding

Voeding is de brandstof voor jouw lichaam. Het zorgt voor de reparatie van dat wat in jouw lichaam kapot is gemaakt. Maar dat niet alleen. Voeding zorgt ook voor energie. Dat jij je fit genoeg voelt om dingen te ondernemen en om te bewegen. En voeding zorgt ervoor dat alle radertjes in jouw lichaam goed op elkaar zijn afgesteld. Dat jouw hart klopt, jouw lever ontgift, jouw darmen het voedsel verteren. Jouw lichaam heeft voor dat alles wel goede voeding nodig. Het liefst pure en volwaardige voeding. Daar doet jouw lichaam het ’t beste op. Veel groente en fruit horen daarbij. Maar ook volkoren producten, noten, zaden, peulvruchten, onbewerkte zuivel, eieren, goede vetten. En vis en vlees kan ook, mits met mate en onbewerkt. Ja, dat betekent wel dat je zelf aan de slag moet in de keuken. Zelf gaan koken, zonder pakjes en zakjes. Maar als je eenmaal weet hoe je dat doet. Hoe je snel een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten. Dan wil je niet anders meer. Echt, geloof me.

Wil je weten hoe het er met jouw voeding voor staat? Je kunt bij mij terecht voor een quick scan van jouw voeding.

Ja, ik heb belangstelling voor een quick scan
0 0 vote
Artikelbeoordeling
Vond je dit interessant? Klik dan op de knoppen hieronder om het te delen met je netwerk. En laat hieronder een reactie achter!

Marjan Smorenburg

Ik help vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker en die daar veel schade en bijwerkingen van ondervinden. Ik help ze met het aanpassen van hun voeding en leefstijl. Zodat ze weer fit en energiek genoeg zijn om het leven te leiden zoals zij zich dat wensen.

Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x